Hoe groot is het A5 formaat? Op deze pagina kun je de afmetingen in centimeters en millimeters bekijken. Ook kun je het papierformaat A5 in pixels bekijken. Ideaal voor het ontwerpen van een opdruk voor drukwerk.

Het is bij drukwerk erg belangrijk dat je rekening houdt met de juiste maatvoering. Voor verschillende doeleinden worden vaak standaard papierformaten gebruikt. Zo kun je het A5 formaat gebruiken voor flyers of ander promotiemateriaal. Bij het ontwerpen van je opdruk, dien je rekening te houden met de afmetingen van dit papier. Je kunt op deze pagina de exacte en officiële afmetingen bekijken van het A5 formaat.

Heb je al een ontwerp? Controleer dan goed of deze voldoet aan de afmetingen in cm en mm. Als je nog een ontwerp moet maken, dan kun je de gegevens gebruiken zodat je nooit een te klein of te grote opdruk aanlevert. Hieronder kun je het papier vergelijken met een aantal andere papierformaten.

A3 = viermaal zo groot

A4 = tweemaal zo groot

A5 = bekijk de afmeting in de tabel

A6 = helft kleiner

A5 formaat in cm en mm

In Nederland kun je bij verschillende drukwerk bedrijven goedkoop drukwerk bestellen. De prijs en kwaliteit kunnen echter sterk van elkaar verschillen. Gelukkig zijn de afmetingen van papier vastgelegd in de ISO 216 norm. Zo kan er nooit discussie ontstaan over hoe groot een vel papier exact is. Het A5 formaat kun je in cm en mm vertalen. De meest exacte manier van meten gaat in millimeters. Deze afmeting heb je dan ook vaak nodig tijdens het bestellen van drukwerk.

A5 formaatCMMMInches
14,8 x 21,0 cm148 x 210 mm5,83 x 8,27 inch

A5 formaat cm en mm

Pixels

Naast de afmeting in cm en mm kun je het A5 formaat ook in pixels berekenen. Hierbij is het van belang op basis van welke resolutie je dat wilt doen. Voor drukwerk is een DPI of PPI instelling van 150 en 300 het meest gangbare. Op basis van die twee gegevens kun je het A5 formaat pixels berekenen. In de onderstaande tabel kun je zien hoeveel pixels per DPI of PPI instelling er in het vel papier zitten. Soms heb je een afbeelding of opdruk waarbij je enkel de hoeveelheid pixels kunt zien. Je kunt dit vervolgens vergelijken met de tabel die je hieronder kunt bekijken.

A5 formaat, DPI / PPIBreedte in pixelsHoogte in pixels
72 PPI / DPI421595
150 PPI / DPI8771240
300 PPI / DPI17472480
600 PPI / DPI34944960
A5 formaat 150 DPI/ PPI: 877 x 595 pixels
877 x 595 pixels
A5 formaat 300 DPI/ PPI: 1747 x 2480 pixels
1747 x 2480 pixels

A5 drukwerk

Waarvoor kun je deze papiergrootte gebruiken? Deze vraag wordt veel gesteld op het internet, maar ook bij drukwerkbedrijven wordt deze vraag vaak gesteld. Het meest kom je dit formaat papier tegen bij promotionele activiteiten. Je kunt daarbij denken aan flyers en affiches. Deze worden uitgedeeld in de stad of je ontvangt ze in de brievenbus bij de reclamefolders.

A5 formaat flyers

Doordat je twee van deze flyers uit een A4 papiertje kunt snijden, kun je besparen in de kosten. Zo zijn de drukwerkkosten lager dan bij het afdrukken op een groter vel papier. Maak optimaal gebruik van beide kanten. Zo kun je al je informatie of reclames/ aanbiedingen maximaal promoten

A5 notitieblokken

Wie kent ze niet, de handige notitieboekjes. Je komt ze vaak tegen bij vergaderingen en beurzen. Bedrijven promoten zich hier vaak mee, omdat jee hun logo vaak ziet terwijl je ’thuis’ aan het werk bent. Je kunt de notitieblokken voorzien van lijntjes of blokken. Uiteraard mag het logo niet missen. Je volledig huisstijl professioneel en vooral voordelig op mooie notitieblokken bestel je bijvoorbeeld bij drukwerkdeal.