Het A2 formaat in centimeters en millimeters kunt u hieronder bekijken.

Ook vertellen we je alles over dit formaat, zoals de verhouding tot bijvoorbeeld A1 en A3 en de producten waarvoor deze afmeting wordt gebruikt. Wanneer je drukwerk gaat bestellen dan is het belangrijk om de juiste A2 afmeting te gebruiken, vanwege snijranden kan dit afwijken van de standaard maten. Bekijk hieronder de afmetingen in cm en mm:

A0 = viermaal zo groot

A1 = tweemaal zo groot

A2 = bekijk de afmeting in de tabel

A3 = helft kleiner

(Op de website van drukwerkdeal kan je de juiste afmetingen vinden in cm en mm. Ook lees je er welke afmetingen er zijn wanneer je drukwerk gaat bestellen).

Het formaat dat u hierboven kunt zien wordt weergegeven in centimeters en millimeters. Dit is handig wanneer u bijvoorbeeld drukwerk wil laten maken. De juiste afmeting is dan belangrijk om tot een zo mooi mogelijk product te komen.

A2 formaat in cm en mm

Het is altijd handig om te weten wanneer je bijvoorbeeld drukwerk wil gaan bestellen. In onderstaande tabel kan je het A2 formaat bekijken. In de eerste kolom zie je het onderwerp, in de tweede kolom de afmetingen in cm en in de derde kolom staat de grootte in mm.

A2 formaatCMMMInches
42 x 59,4 cm420 x 594 mm16,54 x 23,39 inch

 

A2 formaat in cm en mm

 

  • A2 formaat in cm: 42 x 59,4 cm
  • A2 formaat in mm: 420 x 594 mm
  • Inches: 16.54 x 23,39 inch

 

Pixels

Hoe weet je het juiste aantal pixels om tot een zo scherp mogelijk design te komen? Allereerst is het belangrijk om te weten waarvoor je het design wil gaan gebruiken. Voor een opdruk op een t-shirt heb je aan minder pixels genoeg dan een poster. In de tabel hieronder kan je het aantal pixels voor het A2 formaat vinden. Wilt u weten hoe u het aantal pixels kunt verhogen? Wanneer u het programma Photoshop gebruikt dan heeft u tijdens het opslaat van het bestand de keuze tot het kiezen van de resolutie. Hier kunt u het aantal pixels aangeven.

A2 formaat, DPI / PPIBreedte in pixelsHoogte in pixels
72 PPI / DPI1191 1684
150 PPI / DPI2481 3509
300 PPI / DPI4962 7017
600 PPI / DPI992414034

A2 formaat 150 dpi pixels A2 formaat 300 dpi pixels

A2 drukwerk

Waar is dit papier geschikt voor? Door de ruime afmetingen is het geschikt voor diverse doeleinden. A4 is het meest gebruikte papier onder bedrijven en particulieren, de meeste printers gebruiken dit papier. A2 papier is echter veel groter en hierdoor geschikt voor andere uitingen.

Ideaal om te gebruiken wanneer je een evenement wil promoten. Ook voor beurzen worden posters veel gebruikt. De posters zijn full colour te bedrukken, dat wil zeggen dat alles in kleur erop kan worden gedrukt, zoals een mooie foto of een logo. De levertijd van posters ligt op een paar dagen, maar wanneer je extra betaalt dan is het vaak ook mogelijk om je posters de volgende dag te ontvangen.

Door het mooie formaat is het geschikt om te gebruiken als reclamebord. Deze borden worden veel gebruikt in restaurants of tijdens zakelijke besprekingen. Ook op beurzen is het een mooie blikvanger door de gunstige afmetingen.