Op deze pagina zie je het A4 formaat. Hoe groot is dit papierformaat in cm en mm? Je kunt ook het aantal pixels bekijken met verschillende DPI instellingen.

Het meest gebruikte papierformaat is het bekende A4’tje. In elke printer in menig woning en kantoor kun je dit papier vinden. In supermarkten en de vakhandel wordt het per pak van 500 vellen verkocht. De groothandel verkoopt ze ook per doos of voor de echte grootverbruiker per pallet. De exacte afmetingen van het A4 papier zijn op deze pagina te bekijken. Iets globaler is het formaat in centimeter. De afmetingen in millimeters zijn meer specifiek. Hieronder kun je ook de verhoudingen bekijken te opzichte van andere bekende papierformaten.

A2 = viermaal zo groot

A3 = tweemaal zo groot

A4 = bekijk de afmeting in de tabel

A5 = helft kleiner

A4 formaat in cm en mm

De afmeting van het A4 papier kun je op deze pagina in cm en mm bekijken. Dit is erg handig wanneer je van plan bent om drukwerk te bestellen. Je opdruk of logo moet dan voldoen aan bepaalde eisen. Één daarvan is dat het formaat goed moet zijn. Is het te klein dan kan je opdruk van slechte kwaliteit worden. Dit zou natuurlijk zonde zijn. Met de juiste afmetingen in cm en mm voorkom je dit. Ook kun je het papierformaat invoeren in een ontwerpprogramma zodat je altijd de juiste marges weet voor je logo of ontwerp.

A4 formaatCMMMInches
21 x 29,7 cm210 x 297 mm8,27 x 11,69 inch

A4 formaat cm en mm

Pixels

De meest precieze manier om een bepaald papierformaat aan te duiden is met behulp van pixels. Doordat er verschil zit in de DPI instellingen, kom je verschillende pixels tegen die een bepaald papierformaat aanduiden. Hieronder kun je op basis van 72 DPI, 150 DPI, 300 DPI en 600 DPI het aantal pixels bekijken dat het A4 papier heeft. Ben jij een logo aan het ontwerpen? Met de afmetingen in pixels kun je zeer nauwkeurig het ontwerp afstemmen met het papierformaat dat je ervoor wilt gebruiken.

A4 formaat, DPI / PPIBreedte in pixelsHoogte in pixels
72 PPI / DPI11911684
150 PPI / DPI12401754
300 PPI / DPI24803508
600 PPI / DPI49607016
A4 formaat 150 DPI/ PPI: 1240 x 1754 pixels
1240 x 1754 pixels
A4 formaat 300 DPI/ PPI: 2480x 3508 pixels
2480x 3508 pixels

 

Drukwerk

Voor het bestellen van het juiste drukwerk, is maatvoering erg belangrijk. Indien je een verkeerde maat selecteert tijdens het bestellen van je drukwerk, dan ontvang je een bestelling waar je eigenlijk niks mee kunt doen. Terugsturen is immers niet mogelijk. Hieronder zie je enkele voorbeelden van drukwerk dat veel wordt bestelt op het A4 papier.

Briefpapier

het versturen van een officiële brief, offerte of factuur gebeurt vaak op briefpapier. Doordat je tijdens het afdrukken enkel zwart hoeft te gebruiken, bespaar je op de drukwerkkosten. Je hoeft zelf geen (dure) kleureninkt te gebruiken. Je kunt het briefpapier volledig naar eigen smaak laten ontwerpen en afdrukken.

Flyers

Wil jij iets promoten en zoek je daarvoor voldoende papier ruimte? Dan moet je zeker dit formaat kiezen. Je kunt er voor kiezen om beide kanten te bedrukken met aanbiedingen, maaltijden, evenementen, prijzen ga zo maar door. Kleur, zwart-wit of PMS kleuren. Bij een drukwerkbedrijf zoals drukwerkdeal is vrijwel alles mogelijk.

Enveloppen

Het versturen van een brief, offerte of factuur doe je in vrijwel alle gevallen in een envelop. Je kunt ze versturen in verschillende envelopformaten. Je kunt deze net als het briefpapier voorzien van je eigen logo en huisstijl. De A4 enveloppen zijn er zonder dat je een brief hoeft te vouwen, maar ook met een enkele of dubbele vouw.